Töltött tyúk

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 10 tojás
  • bors
  • zsír vagy olaj
  • víz

Elkészítés

Az egész csirkét félbevágjuk, kiszedünk belőle minden belső szervet. 8 tojást keményre főzünk és lereszelünk, majd elkeverjük a két nyers tojással és egy kanál zsírral vagy olajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tehetünk még bele petrezselyemzöldet is. (Ha zsírt teszünk bele, akkor azt előbb felmelegítjük.) Ezzel a masszával megtöltjük a csirkét a bőre alatt. Mikor az egész masszát beletettük, akkor tűvel és cérnával bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tetejét sózzuk, borsozzuk. Tepsibe tesszük, egy pohár vizet öntünk alá, étolajat vagy zsírt kenünk rá, majd pirosra sütjük.

Megjegyzés

Krumplisalátával tálaljuk. A receptet "Réka" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.